Cele mai bune locuri pentru drumeții în America de Sud

America de Sud este un continent fascinant care oferă o gamă variată de peisaje naturale spectaculoase, de la vârfurile înzăpezite ale Anzilor până la pădurile tropicale dense ale Amazonului. Pentru pasionații de drumeții, această regiune este un adevărat paradis, cu trasee care variază de la cele accesibile și pitorești la cele provocatoare și extreme. Iată o listă cu cele mai bune locuri pentru drumeții în America de Sud, unde poți explora natura în toată splendoarea ei.

1. Inca Trail, Peru

Inca Trail este unul dintre cele mai faimoase trasee de drumeție din lume și duce la magnifica cetate incașă Machu Picchu. Traseul clasic durează patru zile și trece prin peisaje spectaculoase, inclusiv păduri tropicale, tuneluri și treceri montane. Pe drum, vei putea vizita mai multe ruine incașe și te vei bucura de priveliști impresionante. Drumeția se încheie la Poarta Soarelui (Inti Punku), oferind o vedere uimitoare asupra Machu Picchu.

2. Torres del Paine, Chile

Parcul Național Torres del Paine din Patagonia chiliană este renumit pentru peisajele sale dramatice, care includ munți înalți, ghețari, lacuri și văi adânci. Traseul „W” este cel mai popular și durează aproximativ patru până la cinci zile, oferind priveliști incredibile ale vârfurilor Torres del Paine, Ghețarul Grey și Lacul Nordenskjöld. Pentru cei care doresc o provocare mai mare, traseul „O” înconjoară întregul parc și durează între opt și zece zile.

3. Monte Roraima, Venezuela

Monte Roraima este un tepui (munte cu vârf plat) situat la granița dintre Venezuela, Brazilia și Guyana. Drumeția spre vârful său durează de obicei șase până la opt zile și oferă peisaje unice, cu stânci verticale, vegetație endemică și formațiuni stâncoase spectaculoase. Odată ajuns pe platou, vei descoperi un peisaj extraterestru, cu râuri, lacuri și flora rară. Monte Roraima este o destinație de drumeție pentru cei care caută aventură și mister.

4. Fitz Roy, Argentina

Regiunea Fitz Roy din Patagonia argentiniană este un loc de vis pentru drumeții și alpiniști. Situat în Parcul Național Los Glaciares, Monte Fitz Roy oferă trasee variate, de la plimbări ușoare la ascensiuni tehnice. Traseul Laguna de los Tres este unul dintre cele mai populare, oferind priveliști spectaculoase ale vârfului Fitz Roy și ale lagunei glaciare. De asemenea, Laguna Torre oferă o drumeție frumoasă cu vedere la vârful Cerro Torre și ghețarul adiacent.

5. Parcul Național Huayhuash, Peru

Cordillera Huayhuash din Peru este considerată una dintre cele mai spectaculoase lanțuri montane din lume. Traseul de trekking Huayhuash Circuit durează aproximativ zece până la paisprezece zile și oferă peisaje incredibile, cu vârfuri înzăpezite, lacuri glaciare și văi adânci. Această drumeție este provocatoare, cu multe treceri montane la altitudini mari, dar recompensele sunt pe măsură, oferind priveliști uimitoare la fiecare pas.

6. Parcul Național Tayrona, Columbia

Parcul Național Tayrona, situat pe coasta caraibiană a Columbiei, oferă o combinație unică de plaje tropicale și păduri tropicale. Drumețiile prin acest parc te vor duce prin peisaje diverse, de la jungle dense la plaje cu nisip alb și ape cristaline. Unul dintre cele mai populare trasee este cel care duce la Playa Cabo San Juan, o plajă pitorească unde te poți relaxa și înota după o zi de drumeție.

7. Salkantay Trek, Peru

Salkantay Trek este o alternativă mai puțin cunoscută, dar la fel de spectaculoasă, la Inca Trail. Acest traseu durează cinci până la șapte zile și te duce prin peisaje variate, de la munți înzăpeziți la păduri tropicale. Punctul culminant al drumeției este trecerea Salkantay, situată la 4.600 de metri altitudine, oferind priveliști impresionante ale vârfului Salkantay. Traseul se încheie la Aguas Calientes, de unde poți vizita Machu Picchu.

8. Parcul Național Chapada Diamantina, Brazilia

Chapada Diamantina, situat în statul Bahia din Brazilia, este o regiune montană cunoscută pentru peisajele sale impresionante, cu canioane, cascade și peșteri. Traseele de drumeție variază de la plimbări scurte la expediții de mai multe zile. Valea Pati este una dintre cele mai populare drumeții, oferind priveliști spectaculoase ale canioanelor și cascade pitorești. De asemenea, drumeția la Cascada Fumaça, una dintre cele mai înalte cascade din Brazilia, este o experiență de neuitat.

9. Parcul Național Los Nevados, Columbia

Parcul Național Los Nevados, situat în zona centrală a Anzilor columbieni, oferă trasee de drumeție spectaculoase prin peisaje montane și vulcanice. Ascensiunea la Nevado del Ruiz, un vulcan activ, este una dintre cele mai popul

Parcul Național Los Nevados, Columbia

Parcul Național Los Nevados, situat în zona centrală a Anzilor columbieni, oferă trasee de drumeție spectaculoase prin peisaje montane și vulcanice. Ascensiunea la Nevado del Ruiz, un vulcan activ, este una dintre cele mai populare drumeții din parc. Traseul oferă priveliști uimitoare ale peisajelor vulcanice și ale ghețarilor, iar cei mai aventuroși pot urca până la 5.321 de metri pentru a admira craterul vulcanului. Parcul găzduiește și alte vârfuri înalte, precum Nevado de Santa Isabel și Nevado del Tolima, oferind oportunități excelente pentru drumeții și alpinism.

10. Traseul Ciudad Perdida, Columbia

Traseul Ciudad Perdida, cunoscut și sub numele de „Trekul Orașului Pierdut”, este una dintre cele mai fascinante drumeții din Columbia. Traseul durează între patru și șase zile și te poartă prin păduri tropicale dense, râuri și teren accidentat până la ruinele orașului antic Teyuna, cunoscut sub numele de Ciudad Perdida. Aceste ruine, datând din secolul al IX-lea, sunt mai vechi decât Machu Picchu și oferă o privire unică asupra civilizațiilor precolumbiene. Pe drum, vei avea ocazia să interacționezi cu comunități indigene și să înveți despre cultura și tradițiile lor.

Parcul Național Huascarán, Peru

Parcul Național Huascarán, situat în Cordillera Blanca din Peru, este o destinație de top pentru drumeții și alpinism. Traseul Santa Cruz este unul dintre cele mai populare, oferind priveliști spectaculoase ale vârfurilor înzăpezite, lacurilor glaciare și văilor adânci. Traseul durează aproximativ patru zile și include trecerea Punta Union, situată la 4.750 de metri altitudine. Parcul găzduiește și vârful Huascarán, cel mai înalt munte din Peru, oferind oportunități excelente pentru alpiniștii experimentați.

Traseul Quilotoa Loop, Ecuador

Quilotoa Loop este un traseu de drumeție popular în Ecuador, care te poartă prin sate andine pitorești și peisaje spectaculoase. Punctul culminant al traseului este Laguna Quilotoa, un lac crater impresionant situat la 3.914 metri altitudine. Traseul poate fi parcurs în două până la patru zile, în funcție de itinerarul ales, și oferă oportunități de a interacționa cu localnicii și de a explora cultura andină. Peisajele variate, de la câmpuri agricole la văi adânci și munți înzăpeziți, fac din această drumeție o experiență memorabilă.

Parcul Național Lençóis Maranhenses, Brazilia

Parcul Național Lençóis Maranhenses, situat în nord-estul Braziliei, este o destinație unică pentru drumeții, oferind peisaje de dune de nisip alb și lagune de apă dulce. Traseul prin parcul național durează de obicei trei până la patru zile și oferă oportunități de a explora aceste peisaje unice, de a înota în lagunele cristaline și de a campa sub cerul înstelat. Perioada cea mai bună pentru vizită este între iunie și septembrie, când lagunele sunt pline de apă.

Parcul Național Canaima, Venezuela

Parcul Național Canaima din Venezuela este cunoscut pentru spectaculoasele sale tepui și pentru Cascada Angel, cea mai înaltă cascadă din lume. Drumețiile în Canaima oferă oportunități de a explora peisajele unice ale acestor formațiuni stâncoase înalte și de a descoperi flora și fauna endemică. Traseul până la baza Cascadei Angel durează aproximativ trei zile și implică atât drumeție, cât și plimbări cu barca pe râul Churún. Peisajele dramatice și biodiversitatea remarcabilă fac din Canaima o destinație de neuitat pentru pasionații de natură și aventură.

Circuitul Huayhuash, Peru

Cordillera Huayhuash este considerată una dintre cele mai frumoase lanțuri montane din lume, iar Circuitul Huayhuash este un traseu de drumeție de vis pentru cei care doresc să exploreze peisajele spectaculoase ale Anzilor. Traseul durează între zece și paisprezece zile și trece prin vârfuri înzăpezite, lacuri glaciare și văi adânci. Drumeția este provocatoare, cu multe treceri montane la altitudini mari, dar priveliștile uimitoare recompensează efortul. Aceasta este o drumeție pentru cei care caută o aventură autentică și peisaje de vis.

Aceste destinații din America de Sud oferă oportunități extraordinare pentru drumeții, cu peisaje variate și provocări de neuitat. Fie că ești în căutarea unor trasee montane spectaculoase, a unor peisaje vulcanice impresionante sau a unor explorări în jungla tropicală, aceste locuri te vor încânta cu frumusețea lor naturală și diversitatea lor ecologică. Explorarea acestor trasee te va apropia de natura sălbatică și te va ajuta să descoperi adevărata esență a Americii de Sud.

About the Author: Daniel

You might like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *