Află subtonul pielii tale: Ghidul complet pentru un machiaj perfect

În căutarea unui machiaj perfect, un aspect esențial este să înțelegi subtonurile pielii tale. Fie că ai subtonuri calde, reci sau neutre, acestea influențează culorile și nuanțele care îți complimentează frumusețea naturală. În acest ghid complet, vom explora cum să identifici subtonurile pielii tale și cum să alegi machiajul perfect pentru a evidenția frumusețea ta unică.

Ce sunt subtonurile pielii?

Subtonurile pielii sunt nuanțele subtile care se află sub suprafața pielii tale și care determină cum reacționează aceasta la diferite culori și nuanțe. Există trei categorii principale de subtonuri: calde, reci și neutre.

 • Subtonuri calde: Pielea cu subtonuri calde are o tentă aurie, piersică sau de măsline. Persoanele cu subtonuri calde se potrivesc bine cu nuanțe de auriu, bronz și piersică în machiaj.
 • Subtonuri reci: Pielea cu subtonuri reci are o tentă rozalie, albastră sau albăstruie. Persoanele cu subtonuri reci se potrivesc bine cu nuanțe de argintiu, mov și albastru în machiaj.
 • Subtonuri neutre: Pielea cu subtonuri neutre este o combinație între subtonurile calde și reci, fiind mai echilibrată. Persoanele cu subtonuri neutre pot purta o varietate de nuanțe în machiaj, atât calde, cât și reci.

Cum să îți determini subtonurile pielii

Există mai multe metode simple pentru a determina subtonurile pielii tale:

 1. Analizează venele de la încheietura mâinii: Dacă venele tale par a fi de culoare albastru-închis, ai subtonuri reci. Dacă venele par a fi de culoare verde-oliv, ai subtonuri calde. Dacă nu poți determina o culoare dominantă, ai subtonuri neutre.
 2. Încearcă bijuterii: Dacă argintul îți complimentează pielea, ai subtonuri reci. Dacă auriul te face să strălucești, ai subtonuri calde. Dacă ambele tipuri de metaluri îți stau bine, ai subtonuri neutre.
 3. Analizează reacția pielii la soare: Dacă pielea ta se bronzează ușor și capătă o nuanță aurie, ai subtonuri calde. Dacă pielea ta se arde ușor și capătă o nuanță rozalie, ai subtonuri reci.

Alegerea corectă a fondului de ten

Odată ce ai identificat subtonurile pielii tale, poți alege fondul de ten potrivit:

 • Subtonuri calde: Optează pentru fonduri de ten cu nuanțe de piersică sau auriu pentru a echilibra tonul pielii tale.
 • Subtonuri reci: Alege fonduri de ten cu nuanțe roz sau albastre pentru a corecta orice roșeață și a uniformiza tonul pielii.
 • Subtonuri neutre: Poți experimenta cu diferite nuanțe, însă cele mai potrivite ar fi fondurile de ten care se potrivesc cel mai bine cu culoarea naturală a pielii tale.

Evidențiază-ți frumusețea naturală

Odată ce ai identificat subtonurile pielii tale și ai ales fondul de ten potrivit, poți să te joci cu diferite nuanțe și texturi pentru a-ți evidenția frumusețea naturală:

 • Machiajul ochilor: Alege culori care complimentează subtonurile pielii tale. Pentru subtonuri calde, optează pentru tonuri de maro, auriu și portocaliu. Pentru subtonuri reci, alege nuanțe de albastru, argintiu și mov.
 • Rujul: Alege nuanțe de ruj care se potrivesc cu subtonurile pielii tale. Pentru subtonuri calde, optează pentru nuanțe de piersică, corai și roșu cărămiziu. Pentru subtonuri reci, alege nuanțe de roz, mov și roșu burgund.
 • Blush-ul: Optează pentru nuanțe de blush care complimentează subtonurile pielii tale. Pentru subtonuri calde, alege nuanțe de piersică și coral. Pentru subtonuri reci, alege nuanțe de roz și mov.

Alegerea nuanțelor corecte și a machiajului potrivit pentru subtonurile pielii tale poate face o diferență semnificativă în aspectul și încrederea ta. Experimentează cu diferite nuanțe și texturi pentru a-ți descoperi propriul stil și pentru a evidenția frumusețea ta naturală.

About the Author: Rocker

You might like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *